Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A Zimek Pálinka Manufaktúra

A Zimek Pálinka Manufaktúra

A céget még 1997-ben alapította Roland Zimek feleségével, Martinával közösen. Eleinte csak kisebb mennyiségben készítettek pálinkát bérfőzéssel. A minőségre már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek. Közös álmuk, egy saját főzőberendezéssel dolgozó pálinkafőzde volt, amit 2005 decemberében sikerült is megvalósítani nekik, amikor megnyitották látványfőzdéjüket Zamárdiban. Közös vállalkozásuk, a Zimek Pálinka Manufaktúra azóta is folytatja tevékenységét a Balaton déli partján.

Az alapítók, Roland Zimek és Martina a kezdetektől fogva kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozták a főzde munkáját, és elkötelezettek voltak az iránt, hogy csakis a legkiválóbb gyümölcsöket használják fel pálinkáikhoz, többek között ennek köszönhető az is, hogy ilyen különlegesen jó minőségű pálinkákról beszélhetünk.

A Zimek Pálinka Manufaktúra pálinkájának minőségét az is jelentősen emeli, hogy sem cukor, sem egyéb mesterséges vagy természetes aroma nem kerül bele. Szakembereik nagy gonddal válogatják ki a teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy azok feldolgozása is kíméletes és kifogásolhatatlan legyen.

Filozófiájuk szerint „a jó gyümölcs már elengedte a fa ágát, de még nem érte el a talajt”.

A Zimek márkanéven előállított pálinkák az elmúlt tizenegy évben rengeteg elismerést szereztek a pálinkát kedvelő fogyasztók és a pálinkát értő szakmai bírálók  körében. Ez idő alatt számos hazai és nemzetközi versenyen kiemelkedő eredményt értek el és számtalan kiemelkedő díjat zsebeltek be. A pálinka manufaktútra három alkalommal szerepelt hazánk legjobb pálinkafőző műhelyei között, valamint megalapítása óta mindig az ország tíz legjobb pálinkafőzdéje között versenyezhetett az év pálinkája címért. Ez részben annak is köszönhető, hogy termékeiket a legszigorúbb minőségi követelményeknek vetik alá, hogy minőségi, tiszta hungarikumot kapjanak eredményül.

A főzde nem csupán termékeiben fejlődik folyamatosan, de mára már infrastruktúrájában is egyre inkább minőségi, nemzeti termelő manufaktúrává válik. Ezen fejlődési folyamat iránt az új tulajdonosi kör is maximálisan elkötelezett. 

Az új ügyvezetés célja, hogy prémium minőségű termékeik nem csak hazánkban, mint úgy a külföldi piacon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendjen.

A Zimek Pálinkafőző Manufaktúra az év folyamán megállás nélkül fogadják az érdeklődőket (jelen esetben online), akik 3 nyelven is meghallgathatják mind a magyar pálinka, mind a Zimek Pálinka Manufaktúra történetét, valamint megismerhetik a lepárló berendezés működését is, melyet akár használat közben is megtekinthetnek. Ezalatt természetesen a cefrézés folyamatát is megismerhetik az érdeklődők. Mindezeken felül bemutatásra kerül a pálinka gasztronómiai világban betöltött szerepe, valamint fogyasztási javaslatokkal is gazdagodnak a vendégek.

Keresés