Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Érdekességek a Bestillo pálinkáról

Érdekességek a Bestillo pálinkáról

Éppen egy éve, május 14-én készített interjút a SpaTrendChannel a minőségi pálinka titkáról és a Bestillo pálinkáról Földi Tamással.

Az interjúban Földi Tamás elmondja, hogy a pálinkáknál az elejétől fogva arra törekednek, hogy csak olyan dedikált helyeken legyenek elérhetőek, ahol azt a célközönséget tudják megszólítani, akinek szánják a terméket. A pálinkafőzde egyébként Boldogkőváralján található, s abban különlegesek, hogy igyekeznek úgy bánni a barackkal, amely sokrétűbb annál, hogy valamilyen gyümölcsöt raknak a palackba, hogy abból pálinkát készítsenek. Nagyon büszkék a hagyományokra, tradíciókra, tisztelettel adóznak aziránt az eljárás iránt és a minőség iránt, amit képviselnek. Földi Tamás azt mondja, a legbüszkébb termékük a Gönczi barack, akinek csak lehetősége van, ezt javasolják megkóstolásra.

Az interjúban az is szóba kerül, hogy amikor Földi Tamás először érkezett meg Boldogkőváraljára, egy nagyon idilli kép fogadta: az egyik oldalról a Zemplén lankáit láthatta, míg másik oldalról a Bestillo látogatócentrumot. A barack azon a részen egyébként eredetvédett, ami azt jelenti, hogy össz. 42 település mondhatja el magáról, hogy Gönci barackot termeszthet – ez magában foglalja magát a fajtát és a feldolgozás fajtáját is, ill., hogy a palackozásra is ott kerül sor. Tamás elmondja, hogy ez az a terület, amely szerintük tökéletessé teszi a gyümölcsöt, és olyan gyönyörű gyümölcsöst tudhatnak magukénak, amelyen egyedülálló minőségű barackot tudnak szüretelni. Érdekesség, hogy minden év július első vasárnapján egy vigasságot tartanak, ahol megünneplik a szüretet immár több, mint 9. éve.

A cég történetéről az interjúban az hangzik el, hogy két fiatal helyi házaspár új-zélandi vállalkozásukat feladva 2003-ban adta a fejét arra, hogy pálinkafőzdét alapítsanak. Magas minőségre való törekedésük megjelenik a gyümölcsben, a feldolgozásban, csomagolásban és az értékesítési pontokon is.

Amire a barackon kívül szeretnék még felhívni a figyelmet, az a Piros Vilmoskörte Pálinka és a Szilva Pálinka. Ezen kívül természetesen kínálatunkban megtalálhatók Feketeribizli vagy Vadcseresznye pálinkák is, illetve vannak házasításaik is, pl. a Málna Cuvée, ami azt jelenti, hogy egy szőlő pálinkát és egy málna pálinkát házasítanak 80-20 arányban, s a 20%-os málna abszolút dominál illatban és ízvilágban is.

További érdekesség, hogy 40%-os alkalomtartalommal bír minden termékük, nem szeretnék ugyanis, ha az alkohol dominálna.

Ha tehát szeretnénk megkóstolni ezt a pálinkát, akkor ellátogathatunk a látogatócentrumba Boldogkőváralján, ahol betekinthetünk az üzem mindennapjaiba, illetve a Bestillo pálinkái webáruházunkban is megtalálhatók.

A teljes interjút itt lehet megtekinteni:

 

Keresés