Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Külföldiek véleménye a pálinkáról

Külföldiek véleménye a pálinkáról

Az alkoholos italok piaca a világ minden pontjára kiterjed, és szinte mindenhol ismerik a nagy neves italokat. A folyadékoknak több fajtája van, ilyen például a wiskey és a vodka, sör, bor, pezsgő stb. Ezeken belül rengeteg más különleges márka van, amik világszínvonalat értek el, fajtánként több is felsorolható. Ilyen például a wiskeyből a Jack Daniels, vodkából az Grey Goose és társai. Hazánkban ezek szintén mind megtalálható, na de az italkészletben különálló szerepet vállal magára az igazi ősi hungaricum, a magyar identitás része, a pálinka. Na de vajon mit gondolnak róla a külföldiek?

Azok a szerencsés külföldiek, akiknek lehetőségük volt a magyar pálinkát megkóstolnia, a felejthetetlen hátborzongató érzés fogja el őket, az utóíz megtapasztalásáról nem is beszélve, illetve a csúnya másnapról egy életre megjegyzik a pálinka fogalmát. A budapesti turisták a hétvégenként rendszeresen fogyasztják hazánk alkohol italát, annak ellenére is, hogy túl erősnek tartják. A külföldiek, amikor Magyarországon járnak, a megfoghatatlan ízzel rendelkező speciális valódi különlegességnek véleményezik a pálinkát, és szinte minden esetben magukkal visznek egyet emlékbe szuvenírnek, vagy megmutatni a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek. Más országokban nem igazán tudják előállítani a párlatot, mivel csakis hazánkban terem olyan zamatos gyümölcs, ami az elkészítéshez szükséges. Mikor elsőnek találkoznak vele, a csomagolásban is észreveszik a különbséget, a magyar stílust látják benne. A Magyarországon megrendezett nyári fesztiválokon, a szórakozó turisták közül a pálinkaszüzek nagy lelkesedéssel vetik neki magukat a különleges feladatra, hogy megkóstolják a gyilkos másnaposságot okozó honi különlegességet. Elmondásaik szerint nagy képszakadással végződtek azok az esték, amit így kezdődtek, bár mosolyogva vannak ezzel a véleménnyel. Az itt élő külföldiek megtapasztalták már, hogy társasági esemény nincs alkohol nélkül, és szinte ilyenkor szinte mindig felbukkan az a sunyi kis gyümölcspárlat, ami kötelezőnek ígérkezik. Tulajdonképpen a pálinka rengeteg külföldi szemével az egyik legerősebb alkoholos italnak bizonyosul, és nehezen tudnának hozzászokni ahhoz, hogy minden parti alkalmával csak ezt kortyolják. Bár a magyarok nagyrésze mindenféle grimasz nélkül képes legurítani a tüzes vizet, a külhoniak számára az összes létező arcmozdulat egyszerre ül ki rajtuk, és a gyomrukat, torkukat égeti.

Lehetőleg a magyar pálinka erősségét tekintve nem egyszerű vele szembenéznie más alkohol tartalmú italoknak, valamint minden határon túlinak komoly megpróbáltatást jelent túlvészelnie a számukra égető utóíz hatását. Embert próbáló feladatnak ígérkezik számukra, és ha haza is visznek belőle, nagyrészt csak különböző fontos és kivételes eseményekre tartogatják, ritka különlegességként tekintenek rá, és soha nem fogják elfelejteni azt a jellegzetes ízvilágot, amit a magyar szomjoltó okozott nekik.

Keresés